Всичко е прекрасно и никой не е щастлив. Ако в този миг дойдат извънземните и ме накарат да опиша живота на човечеството, това определение на американския актьор Луиз Си Кей ще е право в целта. Съвременният човек има всичко. Всичко с изключение на това, което иска най-много – щастие и любов. Много харесвам описанието, че животът ни днес е обърнато отражение на истинския: ценностите са завъртяни с главата надолу и нищо не си е на мястото. Не се обиждайте, току-що описах своя собствен живот през последните 10 години. Ако и вие работите в офис, живеете в голям град и сте между 20 и 55 г., имам сериозни съмнения да вярвам, че се припознавате в това.

Именно затова създадохме този формат

В общия случай промяната започва тогава, когато нещо генерално се обърка. Но вместо да превръщаме тази история в разказ за несъвършенствата, ще обърнем нещата натам: какво всеки от нас може да направи. Хайде, има ли желаещи? Добре, аз ще започна.

Стартирахме този формат, защото с почувствахме върху себе си нуждата от промяна. Както всяка друга история за промяна, тази също започна от личната необходимост и осъзнаването, че нещо не е наред. Преди една декада време бях горд представител на хората , които прекарват времето си в офис пред компютър. И вие сте там някъде: в тичането между работа, работни имейли, лични имейли, университет, програми за личностно развитие, деца, кучета, морски свинчета, приятели, семейство и партньор, няколкото дни на морето през лятната отпуска ни се струват като неописуема благодат. А чувството, че нещо не е съвсем така, както трябва, го оставяме на заден план, слагаме си слушалки в ушите, за да не го чуваме, и продължаваме смело да се пързаляме по планините от задачи.

Всичко е супер до мига, в който гласът не започва да вика нестихващо, така че никоя музика не може да го заглуши, никоя книга с популярна психология не може да му отговори на въпросите, никоя почивка не може да утоли жаждата му за спокойствие.

Тогава доброжелателни хора започват да ни дават съвети: пробвай с хомеопатия, вземи си куче, пий по едно малко преди лягане, иди да ти леят куршум, намери си гадже и т.н. Някой ти казва, че “един приятел” бил ходил на йога, защо не пробваш и ти. Каква ти йога, казваш си, аз едвам си докосвам коленете, като се наведа. Плюс това йогата е само за жени без целулит. И сигурно е скъпо. И нямам време. Ако искам, мога да си правя вкъщи. Имаш цял списък защо да НЕ се опиташ. Съгласни сме, че докато не си пробвал, имаш право да се съмняваш. Единственият сигурен начин да не ти хареса, е ако продължаваш по старому.

Няма как да постигнем различен резултат, ако продължаваме да правим едни и същи неща. Затова ти предлагаме няколко дни, в които да комбинираш почивката с нови, различни неща от тези, които правиш в ежедневието си.

С една дума: предизвикателство. С повече от една: възможност да предизвикаш себе си с нещо нестандартно и да видиш резултата. Малко смяна на парадигмата: ново място, нови практики, нов хранителен режим.

Знаем, че няма втори шанс за първото впечатление. Затова те каним на първия ти йога и арт ретрийт – нещо като първа среща, за да се убедиш дали сте един за друг 🙂

Малко по-конкретно:
  • Йога занимания, които включват физически упражнения и дихателни практики
  • Медитация, която представлява практика за дълбока релаксация на тялото и ума
  • Арт терапия – метод за повишаване на спонтанността, интуицията и психологически инструмент за вътрешни изследвания.
  • Съзнателно приготвена вегетарианска храна
  • Великолепно място в планината и приказни разходки сред природата
  • Срещи с готини, смислени и отворени хора

Предишен опит не е нужен в никоя от областите.

Ако ти звучи като нещо, което отдавна искаш да опиташ, но все още не си намерил правилното време или точната компания, драсни ни един ред! Винаги можеш да се включиш и сам/а, защото обещаваме – ще срещнеш приятни и мили съмишленици.

Сподели на...