Нова година чука на вратата! Как изпращаме старата, която сякаш преди един два мига също беше нова 🙂 И тогава имахме надежди, желания, очаквания…
 
За мен най-важно е да спра за миг, да си припомня 2019 и да благодаря за всичко, за което се сетя. И тогава си казвам “брей колко случки, моменти, поводи и неща”…чувството е на пълнота и богатство. Поканих и мъжа ми и макар и уклончив и леко чудещ се как се прави това… влезе в настроението и написа много неща, които аз бях позабравила. Получи се хубава пълна семейна картина на благодарността, която въплътихме в дърво.

Направете го по ваш начин – на ум, в тетдрадка, на листчета, а ако имате вдъхновение и творчески. Аз ще ви споделя арт практиката Дърво на благодарността. То може да се направи по много начини. Това е само един тях, с естествени материали. В случая е и нашето Коледно дръвче, тъй като не харесваме бляскави и пластмасови украси.

Материали:
клон от дърво (ние събрахме вече счупен и паднал);
саксия или друг подходящ съд, в който да го застопорите изправено;
събрани естествени листа в различни цветове или различни цветни листчета;
сушени портокалови корички; вскякакви други малки предмети, шишарки или играчки по желание; кончета за връзване;
блу таг (офис дъвка за лепене на стена).
Изработване:
Ако сте събрали листа от природата, задължително трябва да ги сложите между дебела книга и да останат затиснати поне 6-7 дни. Така те изсъхват напълно, изправят се и цвета и формата им остава красива. В противен случай листата се огъват и изгниват на петна. Ако вече е късно, можете да използвате листчета и да си оформите листа или просто да пишете на листчетата и да ги овиете на свитъчета. Напишете думи на благодарност върху листата, като може да изберете лицевата или задната страна. Когато ги окачвате на клончето също може да ги сложите така че да са видими или пък тайни (когато са отзад). Може да ги лепите за клона много лесно с миниатюрно топче блу таг или да ги връзване с кончета. Всички други окраси закачете по желание.
    
Автор: Десислава Писарова

Сподели на...