Project Description

КЪДЕ И КОГА?
  • Бургас, само с предварителна уговорка
  • запазете си час: 0888267244, Деси

ЦЕНА
  • Ръка – 30 лв.
  • Две ръце – 50 лв.
  • Орнамент по тялото, гръб или друга по-голяма рисунка – цена по договаряне
КАКВО Е МАХЕНДИ АРТ?
Рисунка с къна – нещо различно и магично!

Обади се и си запази час за разкрасяване с магичната хена – билка с красив естествен цвят и трайност между 7 и 10 дни.

Къната  е естествена билка и прониквайки в кожата, тя действа релаксиращо. Жените се отпускат и си почиват. За лятото е особено подходяща, защото охлажда тялото. Ако имате повод – празник, сватба или лятна почивка – рисунката с флорални, геометрични и др. орнаменти е оригинално допълнение към тоалета, бижутата и стила ви. Ако нямате конкретен повод – ще си създадете радост и разнообразие.

Освен декоративно, къната има и лечебно действие. Нанасянето  й по върховете на пръстите предпазва от белене на кожичките и чупене на ноктите. Растителният танин, съдържащ се в растението мендхика, се свързва с протеина на кожата и я прави по- еластична.

Готовата рисунка се оцветява в различни нюанси – от оранжево до кафяво. Наситеността зависи от много неща и затова при всеки получения краен цвят е различен: (качеството на самата къна, влажността или сухотата на кожата,  колко време пастата стои върху кожата, температурата в помещението, количествата меланин и колаген в кожата).

*Естествената къна обикновено не дава алергични реакции по кожата.

*Ако сте под 16г. запазването на час става със съгласие от родител.

Десислава Писарова
Художник-любител и Арт терапевт

Аз съм Деси и обичам хората, природата и изкуството. Рисувам от дете. Така си почивам и се зареждам.  Разкрасяването с рисунки с къна по тялото е любимо и специално занимание, което практикувам в свободното си време. Ще се радвам да се запознаем и потопим в това древно женско изкуство, чрез което обменяме позитивна енергия.

През останалото време работя като консултант и арт терапевт и подкрепям малки и големи да се справят с предизвикателства и открият и опознаят себе си чрез различни видове терапия, изкуство, медитация и др.

ВИЖ ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Сподели на...