Project Description

АКЦЕНТИ
  • 2 часа йога на ден
  • 2 часа арт сесии на ден
  • разходки в планината
  • бране на билки по изгрев слънце
  • ритуал по наричане на водата
ОПИСАНИЕ

Йога и арт уикенд в Балкана: Тайнството на Еньовден

Дата: 23-25 юни 2017
Място: Къща “Енергия”, Габровски Балкан

Една вълшебна почивка в сърцето на Стара планина. Посрещнахме заедно тайнството Еньовден (24 юни) с различни практики – йога, медитация, бране на билки и творчески занимания, чиято цел беше да се свържем със себе си и с другите по увлекателен начин. В благодатната селска обстановка си починахме и заредихме тялото, ума и душата.

Уникалното съчетание на планина, автентичен селски бит, вкусна вегетарианска храна, йога и творчество отваря сърцето и ни помага да изпитаме непосредствена радост от живота, да чуем вътрешния си глас и да усетим присъщата на всеки духовност. Това издание бе специално посветено на мистерията Еньовден, когато билките и тревите имат най-голяма лечебна сила, особено на изгрев слънце. Затова и потърсихме връзките с корена и силата на майката земя чрез ритуалното бране на билки, мълчана вода и наричане на водата.

ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Хареса ми спокойствието и свободата, които се създадоха. Спонтанното къпане във вирчето внесе свежест, игривост и свързаност. Много оцених ритуала по случай Еньовден и по-конкретно посрещането на изгрева и брането на билки.

Хареса ми факта, че бях сред природата – не ми се случва често, уви. 🙂
Макар че идвах от дълго пътуване и пристигнах изморена, престоят на Балкана ме зареди, починах си. Имаше прекрасни кравички във фермата! <3 Работата с глина беше супер заземяваща и свързваща и със земята, и със себе си. От йога практиките ми бяха интересни особено упражненията по двойки.
ВИЖ ВСИЧКИ РИТРИЙТИ

Сподели на...