Project Description

АКЦЕНТИ
  • готварски ателиета
  • занимания с готвене в група
  • теория и практика на вегетарианската и веган кухня
  • теория и практика на аюрведа
  • ел. книга с рецепти
  • енергизираща сутришна йога
  • релаксираща вечерна йога
  • свободно време за почивка, разходки

КОНТАКТИ

Обадете ни се. Ще обсъдим вариантите и ще измислим кулинарен ритрийт точно по ваш вкус!

Десислава Писарова
Арт и кулинария
0888 267 244

Марина Желева
Йога и медитация
0895 777 381

ОПИСАНИЕ НА РИТРИЙТА

Кулинарен ритрийт с йога и вегетарианска аюрведична кухня

Организираме специален кулинарен ритрийт по поръчка. Времето, форматът и детайлите можете да избере сами, а с идеи за място можем да помогнем. Ще изработим програма, съобразена с вашите желания за дата, локация, продължителност и съдържание на сесиите.

  • ако сте вече сформирана група приятели или екип колеги от минимум 8 човека, направете заявка по телефон или и-мейл и ще ви изпратим оферта
  • ако сте по-малко от 8 души, но имате желание, отново ни се обадете. Ще ви запишем и при сформиране на група, ще организираме събитието.

Какво включва един кулинарен ритрийт?

Йога и храна
Древната науката аюрведа е част от йога традицията, макар че нейното поле се разпростира далеч отвъд кухнята (медицина, астрология, психология и др.). Добрата храна, доставена и приготвена без насилие, е основата на здравото тяло, ум и съзнание. Ястията, които показваме, се основат на аюрведа, а други са адаптирани веге-рецепти със сезонни продукти, вкусове и подправки както от световната, така и от традиционната българска кухня.  Рецептите са лесни, вдъхновяващи, с достъпен бюджет и не изискват много време.

Общуване и сплотяване
Приготвянето на храна заедно е вдъхновяваща екипна работа и чудесен начин за сплотяване, разнообразие, учене и общуване, различно от ежедневните разговори. Целта ни като водещи е да поднесем балансирано теорията и да покажем през практика, че вегетарианската кухня е лесна, интересна и е наистина творческо занимание, в което всеки може да открие по нещо за себе си.

Движение и почивка
Между готварските сесии има време за йога, почивка и разходка. Йога практиките и особено асаните по двойки ще ни помогнат не само да се раздвижим и заредим с енергия, но и да погледнем на екипната работа по нов начин. Може да изберете дали да участвате в практиките с йога и медитация сутрин или вечер.

ВСИЧКИ ПРЕДСТОЯЩИ РИТРИЙТИ
ВИЖ ПОДОБЕН РИТРИЙТ

ВПЕЧАТЛЕНИЯ

С благодарност на Деси и Марч за прекрасните съвместни срещи, в които успяват да провокират и извадят от присъстващите скритите им потенциали и способности.

Полезно, вкусно и освобождаващо! Истинско бягство от ежедневието с моменти на преосмисляне и определяне на посоката за личностно развитие.

Благодаря за всичко! Бих го описала като нещо, което всеки в някакъв момент трябва да направи, за да открие нещо за себе си и да работи за това да е по-пълноценен и добър човек.

ВОДЕЩИТЕ
Десислава Писарова, арт терапевт

Аз съм Деси и обичам хората, природата, изкуството и Творецa.  В творческото пространство на арт и йога ритрийт заедно с вас създаваме подкрепяща среда за двама много важни наши партньори: Вътрешното дете и Твореца в нас.  Ще работим с рисуване, глина, писане, движение, танц и др.

Методи на работа: Коучинг и консултиране, Експресивна арт терапия, Оида терапия, Смейни констелации, Медитации, Активности в природата, Учене през игра и преживяване.

Марина Желева, йога инструктор

Аз съм Марина и ще ви водя в света на йога. Ще се радвам, ако с нашите арт и йога ритрийти успеем да ви вдъхновим да опитате йога за първи път. А защо не и йога да стане част от живота на всеки и да ни дари с едно по-устойчиво усещане за вътрешен мир и щастие. Вярвам в творческия потенциал на всеки, в искрения ни стремеж да бъдем по-добра версия на себе си, и че това е възможно, само ако тръгнем с отворено сърце по духовния път.

Методи на работа: йога инбаунд, хатха йога, хатха-виняса, пранаяма, медитация, йога нидра, киртан

Сподели на...