Винаги когато жената се загуби в прекалено много задачи, бързане и външни дейности, тя губи връзката си със земята. Неслучайно казваме, че “витаем във въздуха” – този израз ясно описва това състояние на нестабилност, забъразност, инертност и неосъзнатост, което придобиваме в съвременния градски живот. Ако често пътувате (особено със самолет), ако живеете в града и постоянно балансирате между многото си и различни задължения на майка, съпруга, професионалист, сестра, дъщеря, ученик и какво ли още не, е време да си отделите малко време да потърсите стабилност в нещо наистина устойчиво, което не се променя. 

Връзката със земята е основният източник на енергия, чрез който жената се захранва. В йога текстовете се казва, че мъжът получава енергията си от небето, а жената – от земята. Тази медитация е насочена към развиване на връзката ни с коренната (първа) чакра.  Тя защитава цялостта на физическото тяло и ни дава стабилност, върху която да градим живота си. Когато връзката ни с първа чакра и земята е стабилна, това може да ни излекува от мудност, апатия, умора, склонност към хранителни пристрастявания, липса на дисциплина и страх. 

Развиваме увереност, сигурност, спокойствие, добро здраве и виталност. Тази медитация е опит да поканим и да се свържем с тези качества в живота си. Настанете се удобно и да започваме.

 

 

Сподели на...