Наскоро свекърва ми имаше рожден ден. Мъжът ми искаше да й направим ‘онези’ летни бонбони за подарък, за да си има да черпи с нещо вкусно, истинско и различно. Замислих се, че освен домашно приготвената вкусотия още съвсем малко би ги направило наистина оригиален и творчески подарък. Сложих ги в кутия! А след това ми хрумна, че мога да правя и кутиите още по-хубави, аторски, весели, загадъчни…а кутията може да се използва и след като бързо се ометат бонбоните.

И такааа: споделям ви рецептата за прекрасните летни хладни Кокосови бонбони с лайм и мента и последвалото вдъхновение за художествено окрасяване на кутии. По-долу има и предложение да изработите сами или да поръчате на Деси.

Рецепта за около 80 топчета: Кокосови бонбони с лайм и мента 

~2 пакетчета крема сирене200г. заквасена сметана

~500 г. пудра захар

~500 г. пълномаслени кокосови стърготини (1 шепа се оставя за овалване накрая);ако имате кокосово брашно може да добавите и от него. Aко имате по-малко кокос или искате по-икономичен вариант, може да сложите една/две шепи фини овесени ядки (попиват влагата и втвърдяват).

~есенция ванилия – на вкус

~настъргани кори от 2-3 лаима + сока на един лайм. Малка част от корите добавете към кокоса за овалване. Може да използвате и лимон/портокал, но не смесвайте цитрусите.

~няколко стръка мента – блендират се заедно със сока и част от сметаната

Всичко се обърква заедно докато стане топка тесто, която не почти не лепи по пръстите. Сложете в хладилника или в камерата, за да стегне ‘тестото’. Оформете топчета в желана от вас големина, като всяко овъргаляте в кокос, за да станат бяло-зелени и рошави отвън.

 

Кутии с декупаж и пирография

 

Харесват ли ти? Можеш да ги сътвориш и ти? А ако нямаш време или пък искаш да подкепиш някой наш проект или благотворителна кауза – можеш да поръчаш на Деси да изработи арт кутия и бонбони… или само бонбони…или само кутия.

Свържи се с Деси и ще измислим най-подходящата рецепта и арт дизайн за твоя случай! Кутията може да бъде и ръчно рисувана.

Сподели на...